Serveis de l’AFA del Marta Mata

L’AFA DEL MARTA MATA

L’AFA (Associació de Famílies dels Alumnes) està formada per famílies voluntàries que treballem activament per garantir serveis de qualitat complementaris a l’horari lectiu. A més, mantenim comunicació constant i directa amb l’equip directiu del centre per propiciar una col·laboració família-escola.

Us encoratgem a fer-vos socis de l’AFA ja que gràcies a la participació de tots, l’AFA pot oferir serveis i/o realitzar inversions a l’Escola que acabaran gaudint els vostres fills i filles. La inscripció com a soci es realitza mitjançant la butlleta que trobeu adjunta.

L’AFA es divideix per comissions especialitzades en els diferents serveis que ofereix: menjador, extraescolars, colònies, llibres, roba, festes, nit de…, diversitat, etc. A la nostra web www.afamartamata.cat hi ha informació detallada de cada comissió, així com dels membres que en formen part.

Per qualsevol dubte amb els serveis que presta l’AFA podeu contactar afamartamatagirona@gmail.com o als correus electrònics propis de cada comissió.
COMISSIÓ DE MENJADOR: menjadorampamartamata@gmail.com

Com el seu nom indica és la comissió encarregada de l’hora de menjador, però també s’encarrega del servei d’acollida i migdiada.

Per al desenvolupament d’aquestes activitats l’AMPA ha contractat CAPGIR GESTIÓ DE SERVEIS SL, una empresa especialitzada en la gestió dels serveis educatius, que es responsabilitza de la gestió i execució d’aquestes activitats, sota la supervisió de la comissió.

Servei d’acollida

Als matins aquest servei s’ofereix a partir de les 7.45h. A les tardes el servei és fins les 17.30h.

Si desitgeu gaudir d’aquest servei, cal complimentar la butlleta adjunta.
Menjador

Cada mes la comissió s’encarrega de confeccionar el menú caracteritzant-se pel seu equilibri, prioritzant aliments ecològics, integrals i de proximitat. Així mateix, també confecciona l’horari d’activitats programades que es duen a terme, sota supervisió dels monitors, a l’estona que els nens estan al pati (jocs tradicionals, biblioteca, esports, …).

Si desitgeu gaudir d’aquest servei de menjador, cal complimentar la butlleta adjunta.

Per l’alumnat de P3 que ho desitgi, després de dinar poden fer la migdiada a una aula habilitada. Cal complimentar la butlleta adjunta.
COMISSIÓ DE ROBA: robammgirona@gmail.com

La comissió de roba és l’encarregada d’adquirir els xandalls, bates i samarretes per posteriorment vendre-ho a les famílies. Al principi de curs, a la web es penja el llistat de preus i el calendari d’obertura de la botigueta (en condicions no-covid, un divendres al mes).

Cal recordar que les famílies sòcies de l’AMPA compren la roba a preu de cost, l’AMPA no es lucra amb la venda de roba a les famílies sòcies.

Com a novetat d’aquest curs s’està impulsant un mercat de roba de segona mà. En aquests moments no tenim clar que es pugui dur a terme però la idea és recollir la roba usada a final de curs i poder fer el mercat a principis de setembre. S’informarà oportunament quan es tinguin més detalls.
COMISSIÓ DE LLIBRES: llibresampamartamata@gmail.com

La comissió de llibres és l’encarregada de gestionar tot allò relacionat amb els llibres de text que utilitzen els infants a l’escola. Recordem que aquelles famílies que ho desitgin poden optar als llibres socialitzats: reutilitzem aquells llibres de lectura (no quadern), diccionaris, atles, … per tal d’estalviar que cada alumne hagi d’adquirir un exemplar nou.
La comissió té contacte directe amb les editorials i gestionen la compra conjunta dels llibres indicats des de l’Escola per poder aconseguir així un millor preu per les famílies.

També es fa la tasca de repartir els llibres per aules a l’inici de curs per facilitar el repartiment que es realitza des de l’Escola.
COMISSIÓ DE LA DIVERSITAT: diversitatmartamata@gmail.com

L’objectiu de la comissió és impulsar i aconseguir una inclusió més enllà de l’aula: una escola inclusiva que abasti l’abans, el durant i el després de l’horari escolar. Detectar i identificar les necessitats específiques que es presentin per poder atendre degudament aquest col·lectiu, per aconseguir adaptacions i millores dels serveis que es gestionen des de l’AMPA i col·laborar i ajudar a aconseguir recursos per a la millora de l’atenció a la diversitat.

La diversitat és una realitat i el que importa és saber conviure junts.

Des de la comissió volem tractar la diversitat com una riquesa i una oportunitat d’aprenentatge.
COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS: extraescolarsmartamata@gmail.com

La tasca d’aquesta comissió consisteix en gestionar l’oferta d’activitats extraescolars per oferir a tots els infants de l’escola. L’objectiu és oferir activitats que complementin l’educació integral dels alumnes de l’escola tenint en compte els interessos de les famílies i la filosofia educativa de l’escola.

Les extraescolars s’ofereixen en horari no lectiu tant al migdia com a la tarda de dilluns a divendres.

Degut a la situació actual, en aquests moments no sabem quines activitats es podran oferir el proper curs. S’informarà més endavant.

ALTRES COMISSIONS

Altres comissions que tenim a l’AMPA són:

COMISSIÓ DE FESTES: S’encarrega de la coordinació de les festes pròpies de l’AMPA (varien en funció de l’any, però sempre inclou la Festa de fi de curs), així com col·labora amb l’Escola en aquelles festes internes que ho requereixin (Castanyada, Nadal, …)

COMISSIÓ DE PATI: És la Comissió que vetlla perquè els patis estiguin ben equipats i siguin un entorn agradable pels infants (dins les possibilitats econòmiques anuals i actuacions acceptades per l’Escola i la Junta).

COMISSIÓ D’ENTORN: És la comissió que està en contacte amb l’Associació de Veïns, Ajuntament o altres organismes per posar de manifest i solucionar aquelles situacions fora de l’Escola però que fan l’entorn escolar més agradable (neteja de les voreres, arranjament del parc, …).

COMISSIÓ “LA NIT DE …”: “La nit de …” és una jornada Escola-Famílies, on seguint la temàtica del projecte interdisciplinar del curs vigent, s’organitzen tallers i activitats pels alumnes. Aquesta Comissió s’encarrega, juntament amb l’Escola de coordinar aquest dia.

COMISSIÓ DE WEB I XARXES SOCIALS: És la comissió encarregada de mantenir la web i les xarxes socials actualitzades.

COMISSIÓ DE TEATRE SISÈ: Anualment (i quan les circumstàncies ho permeten) es prepara una obra de teatre entre els alumnes de sisè i pares de l’Escola.

Si teniu interès en formar part de qualsevol de les comissions, o penseu que es poden crear noves comissions, no dubteu en contactar-nos per correu electrònic: afamartamatagirona@gmail.com